2.1.9.1. Introductie

Voor theaters waarvan het kaartverkoopsysteem (nog) niet is gekoppeld aan Podiumkunst.info, is er de mogelijkheid om handmatig de kaartstanden en recette bij te werken. Dit is een relatief makkelijke manier van invoeren, waardoor u toch met Podiumkunst.info aan de slag kunt.

2.1.9.2. Het importeren van de kaartstanden en recette

Vul allereerst de periode in waarvan u de kaartstanden wil bijwerken. Vul de eerste datum in en de laatste. Vervolgens kunt u onze Excel sheet downloaden door op 'Excel bestand downloaden' te klikken.

Wanneer u het Excel sheet opent, ziet u een aantal gegevens al staan: het ID, het productie-ID, de titel van de productie, het voorstellingsnummer en de datum waarop de voorstelling plaatsvindt. Nu dient u zelf handmatig het totaal aantal kaarten en de totale recette in te vullen. Hetgeen dat u nog moet invullen is het totaal aantal verkochte kaarten en de totale recette. Als u bijvoorbeeld elke 3 dagen de kaartverkoopstand handmatig uploadt, vult u niet het verschil van kaartverkoop tussen dag 1 en dag 3, maar steeds het totaalaantal. Podiumkunst.info berekent vervolgens de cumulatieve stijging. Let op: u dient de recette in centen in te voeren.

U slaat het Excel bestand op op uw computer. U keert weer terug naar de pagina ‘kaartstanden bijwerken’. Nu kunt u de Excel sheet weer uploaden. U klikt op ‘bestand kiezen’ en selecteert de opgeslagen Excel sheet. U klikt vervolgens op ‘opslaan’.

2.1.9.3. Ticketmatic 2.0 / AURA gebruikers

Voor gebruikers van Ticketmatic 2.0 (Let op: dit geldt dus niet voor versie 3.0) en AURA hebben we een exportfunctie beschikbaar, zodat zij het Podiumkunst.info-ID gemakkelijker kunnen overzetten naar het kaartverkoopsysteem. Deze export kunt u downloaden door op de knop 'Excel bestand downloaden' te klikken.

Voer vervolgens in Ticketmatic of AURA voor elke voorstelling het bijbehorende Podiumkunst-ID in en let hierbij goed op, dat het format van het nummer precies overeenkomt met het nummer in kolom B van het excel-bestand. Als het nummer op welke manier dan ook afwijkt, zal de koppeling namelijk niet tot stand komen en worden de verkoopcijfers niet aan Podiumkunt.info verstuurd.