Er zijn binnen Podiumkunst.info drie gebruikerstypen te onderscheiden: de Beheerder, de Gebruiker en de API. Bij het aanmaken van een gebruikersaccounts kunt u kiezen voor het juiste gebruikerstype: Beheerder, Gebruiker of API.

Beheerder

Podiumkunst.info maakt initieel binnen uw account één login aan. Dit is een login voor een Beheerder. De Beheerder heeft “alle” rechten. Eén van de belangrijkste taken van de Beheerder is het aanmaken van gebruikersaccounts voor collega's die gebruik gaan maken van Podiumkunst.info. Alleen een Beheerder kan dit. Binnen een organisatie kunnen echter meerdere gebruikersaccounts bestaan met Beheerdersrechten.

Gebruiker

Bij het aanmaken van een gebruikerstype Gebruiker vinkt de Beheerder de van toepassing zijnde rechten aan binnen een matrix. De Beheerder kan er bijvoorbeeld instellen dat een Gebruiker financiële afspraken mag inzien maar niet mag verzenden, of producties al dan niet mag aanmaken. Kijk in Hoofdstuk 2.1.3 voor een uitgebreide uitleg over het aanmaken van Gebruikers en de consequenties van het al dan niet aanvinken van bepaalde rechten.

De rechtenmatrix verschijnt niet in beeld bij het aanmaken van een Beheerder of een API-account, omdat deze gebruikerstypen automatisch alle mogelijke rechten krijgen toegekend.

Bent u Gebruiker, maar wilt u een wijziging van uw rechten, neem dan contact op met uw Beheerder. Hij/zij kan uw rechten te allen tijde aanpassen.

API

Een gebruiker van het type API zult u niet snel zelf aanmaken. Dit type gebruiker wordt aangemaakt om een koppeling te kunnen leggen tussen Podiumkunst.info en boekings- of kaartverkoopsystemen.