Er zijn binnen Podiumkunst.info drie gebruikerstypen te onderscheiden: de Beheerder, de Gebruiker en de API. Bij het aanmaken van een gebruikersaccount kunt u kiezen voor één van deze drie soorten gebruikersaccounts.

Beheerder

Podiumkunst.info maakt initieel één inlogaccount binnen uw PKI account aan. Dit is een inlogaccount voor een Beheerder. De Beheerder heeft “alle” rechten. Eén van de belangrijkste taken van de Beheerder is het aanmaken van gebruikersaccounts voor collega's die gebruik gaan maken van Podiumkunst.info. Alleen een Beheerder kan dit. Er kunnen meerdere beheerdersaccounts bestaan binnen één organisatie

Gebruiker

Bij het aanmaken van een gebruikersaccount van het type Gebruiker, vinkt de Beheerder de van toepassing zijnde rechten aan binnen een matrix. De Beheerder kan er bijvoorbeeld instellen dat een Gebruiker financiële afspraken mag inzien, maar niet kan goed- of afkeuren of bijvoorbeeld al dan niet producties mag aanmaken. Kijk in Hoofdstuk 2.1.3 voor een uitgebreide uitleg over het aanmaken van Gebruikersaccounts en de consequenties van het wel of niet aanvinken van bepaalde rechten.

De rechtenmatrix verschijnt niet in beeld bij het aanmaken van een Beheerder of een API-account, omdat deze gebruikerstypen automatisch alle mogelijke rechten krijgen toegekend.

Bent u Gebruiker, maar wilt u een wijziging van uw rechten, neem dan contact op met uw Beheerder. Hij/zij kan uw rechten te allen tijde aanpassen.

API

Een gebruiker van het type API zult u niet snel zelf aanmaken (dat doen wij). Dit type gebruiker wordt aangemaakt om een koppeling te kunnen leggen tussen Podiumkunst.info en boekings- of kaartverkoopsystemen.