Door de koppeling met ITIX is het zeker dat producenten, impresariaten en theaters dezelfde verkoopinformatie hebben. Titel, uitvoerende, datum en tijdstip van de voorstelling liggen vast. Verkoopcijfers worden dagelijks volledig geautomatiseerd naar Podiumkunst.info gestuurd. Uiteindelijk weten producenten en impresariaten met één druk op de knop gedetailleerd hoe de verkoop van de voorstellingen in hun portefeuille verloopt. In het land, per regio en per theater. De wederverkopers leveren zelf verkoopcijfers aan bij Podiumkunst.info. De verkoop via wederverkopers wordt door Podiumkunst.info geëlimineerd. Daarom is via Podiumkunst.info de actuele en exacte informatie beschikbaar over de gehele kaartverkoop. ITIX stuurt per voorstelling cumulatieve verkoopcijfers naar Podiumkunst.info. Podiumkunst.info berekent op basis van eerder gestuurde verkoopcijfers de verkoop over de tussenliggende periode. In beginsel is dat de verkoop van de voorgaande dag.

 

Gegevens en wijzigingen in het kaartverkoopsysteem ITIX worden dagelijks verzonden naar Podiumkunst.info. Hiervoor moet u alleen nog het podiumkunstnummer ophalen uit Podiumkunst.info. Dit nummer is het unieke ID van een voorstelling en wordt gecreëerd wanneer de aanbieder haar voorstellingen invoert in Podiumkunst.info (stap 2).

 

In ITIX vind u onder Beheer à Voorstellingen à (theater)voorstellingen het veld Podiumkunstnummer (zie onderstaande afbeelding). Dit veld is nu nog leeg. Als u op het gele envelopje naast het invoerveld klikt, dan zal ITIX dit nummer ophalen. Zijn er meer voorstellingen die dag, dan zal ITIX u een aantal opties geven en moet u de juiste voorstelling selecteren. Na het kiezen van de juiste voorstelling en het opslaan van uw keuze zal het uitwisselen van verkoop informatie van die voorstelling automatisch plaatsvinden. Onderstaande afbeelding toont aan waar u het Podiumkunstnummer kunt vinden.

 

 

Ziet u nadat u op het gele envelopje heeft geklikt geen podiumkunstnummer verschijnen, dan is het waarschijnlijk dat de betreffende producent (nog) niet is aangesloten bij Podiumkunst.info. U kunt dit gemakkelijk controleren door naar de website te gaan en op uw dashboard te kijken of deze voorstelling ertussen staat.

 

Om er voor te zorgen dat de verkoop van wederverkopers wordt geëlimineerd moet nog vastgelegd welke gasten wederverkoper zijn. In Itix is daarvoor het systeemkenmerk “wederverkopers” aangemaakt. Aan de betreffende gasten dient dit label te worden gekoppeld. Door dit label levert Itix de verkoop via deze gasten (wederverkopers) niet aan bij Podiumkunst.info. Dit betreffen momenteel Eventim en de NTK. 


Onder adresboek -> bedrijven -> categorieën vindt u de wederverkopers. Dit is een zogenaamde systeemcategorie, welke nu niet kunt aanpassen of verwijderen. Bij de bedrijven kunt u zoeken op categorieën. Ook op de wederverkopers. Heeft u een wederverkoper als Podiumkunst.info wederverkoper aangemerkt (nu dus alleen Eventim en de NTK), dan worden alle nieuwe reserveringen automatisch aangemerkt als bedrijfsboekingen. Alleen reserveringen bij wederverkopers die bedrijfsboeking zijn, worden geëlimineerd uit de verkoopgegevens die naar Podiumkunst.info gaan.