Door de koppeling met ITIX beschikken producenten, impresariaten en theaters over dezelfde verkoopinformatie. Titel, uitvoerende, datum en tijdstip van de voorstelling liggen vast. Verkoopcijfers worden dagelijks via een geautomatiseerde verbinding naar Podiumkunst.info gestuurd. Uiteindelijk weten producenten en impresariaten tot in detail hoe de verkoop van de voorstellingen in hun portefeuille verloopt. Landelijk, per regio en per theater. Via Podiumkunst.info is de actuele en exacte informatie beschikbaar over de gehele kaartverkoop. ITIX stuurt per voorstelling cumulatieve verkoopcijfers naar Podiumkunst.info. Dat doen ze één keer per dag. In PKI zijn de standen die in het dashboard te zien zijn, de totaalstanden (= cumulatief). 

 

Gegevens en wijzigingen in het kaartverkoopsysteem ITIX worden dagelijks verzonden naar Podiumkunst.info. Daarvoor is het wel nodig om het Podiumkunstnummer op te halen uit Podiumkunst.info (= koppelen). Dit nummer is het unieke ID van een voorstelling en wordt gecreëerd wanneer de aanbieder haar voorstellingen invoert in Podiumkunst.info.

 

In ITIX vindt u onder Beheer > Voorstellingen > (Theater)voorstellingen het veld Podiumkunstnummer (zie onderstaande afbeelding). Dit veld is nu nog leeg. Als u op het gele envelopje naast het invoerveld klikt, dan zal ITIX dit nummer ophalen en koppelen. Zijn er meer voorstellingen die dag, dan geeft ITIX alle opties en dan kunt u de juiste voorstelling selecteren. Na het kiezen van de juiste voorstelling en het opslaan van uw keuze, zal het uitwisselen van verkoopinformatie van die voorstelling automatisch plaatsvinden. Onderstaande afbeelding laat zien waar u het Podiumkunstnummer kunt vinden.

 

 

Ziet u, nadat u op het gele envelopje heeft geklikt, geen Podiumkunstnummer verschijnen, dan is het waarschijnlijk dat de betreffende producent (nog) niet is aangesloten bij Podiumkunst.info. U kunt dit gemakkelijk contrôleren door naar de website te gaan en op uw dashboard te kijken of deze voorstelling in het overzicht staat.

 

Om er voor te zorgen dat de verkoop van wederverkopers wordt geëlimineerd, moet nog vastgelegd welke gasten wederverkoper zijn. In Itix is daarvoor het systeemkenmerk “wederverkopers” aangemaakt. Dit label dient aan de betreffende gasten te worden gekoppeld. Door het aanmaken van dit label, levert Itix de verkoop via deze gasten (wederverkopers) niet aan bij Podiumkunst.info. Dit betreffen momenteel Eventim en de NTK. 


Onder Adresboek > Bedrijven > Categorieën vindt u de wederverkopers. Dit is een zogenaamde systeemcategorie, welke u niet kunt aanpassen of verwijderen. Bij Bedrijven kunt u zoeken op Categorieën. Ook op de wederverkopers. Heeft u een wederverkoper als Podiumkunst.info wederverkoper aangemerkt (nu dus alleen Eventim en de NTK), dan worden alle nieuwe reserveringen automatisch aangemerkt als bedrijfsboekingen. Alleen reserveringen bij wederverkopers die bedrijfsboeking zijn, worden geëlimineerd uit de verkoopgegevens die naar Podiumkunst.info gaan.