2.3.4.1 Verwerking van data

Gegevens en wijzigingen van voorstellingen in Ticketmatic worden dagelijks tussen 21.00 uur en 02:00 uur (afhankelijk van de instelling voor uw theater) verzonden naar Podiumkunst.info (PKI). Alle standen die u ziet in het dashboard totaalstanden (= cumulatief).

  • Kaartstanden worden aangeleverd in de vier categorieën die we tonen in de applicatie. Categorie VIP wordt verwerkt als overig.
  • Recette voor deze kaarten wordt verwerkt als volgt:
    • exclusief de waarde van alle gereserveerde kaarten
    • inclusief alle toeslagen
  • Reserveringen werken als volgt: als er binnen een order een verschil bestaat tussen de totale waarde van de kaartjes en het totaalbedrag van de betalingen, dan gelden alle kaarten als gereserveerd. Dit werkt goed als na afloop van een voorstelling alle niet opgehaalde kaarten weer vrijgegeven worden. PKI toont het aantal en de waarde van de kaarten met status Gereserveerd, zoals die geregistreerd zijn binnen Ticketmatic.
  • Harde blokkades worden van de standaardcapaciteit van de zaal afgetrokken. Beide waarden worden dagelijks door Ticketmatic aangeleverd. Op basis hiervan wordt de actuele zaalcapaciteit getoond in PKI. Let op: u kunt niet meer de rangsjablonen gebruiken om de zaalcapaciteit aan te passen.
  • Zachte blokkades worden getoond als Geblokkeerd.2.3.4.2 Koppelen van voorstellingen

2.3.4.2.1 Het Podiumkunstnummer opzoeken

Om de koppeling goed te laten werken, voert u in Ticketmatic het unieke Podiumkunstnummer in. Dit nummer is het unieke ID van een voorstelling en wordt aangemaakt wanneer de aanbieder haar voorstellingen invoert in PKI. Zodra uw theater geactiveerd is, ontvangt u van ons wekelijks een bericht met alle nummers die klaar staan om gekoppeld te worden. Wilt u niet op de e-mail wachten, dan kunt u het Podiumkunstnummer ook ophalen uit PKI. Wij leggen nu uit hoe u dit doet. Daarna zullen wij uitleggen hoe u dit nummer invoert in Ticketmatic.


Open het PKI dashboard. Klik rechtsboven uw naam (of die van degene die is ingelogd) aan. Een keuzemenu verschijnt. Selecteer de optie ‘Kaartstanden bijwerken’.
 


Onderaan het scherm bevindt zich de optie ‘Podiumkunst ID’s van voorstellingen downloaden voor Ticketmatic of Aura ticketingsystemen’. Selecteer ‘Excel bestand downloaden’.


Nu kunt u het Excel bestand openen. U ziet een aantal gegevens waar u de unieke voorstelling aan kunt herkennen, zoals de datum en de naam van de voorstelling. Ook vindt u hier het unieke Podiumkunstnummer, onder ‘Podiumkunst ID’.Houd deze gegevens bij de hand. 


2.3.4.2.2 Het Podiumkunstnummer invoeren in Ticketmatic

Start nu Ticketmatic. Selecteer in de keuzebalk Ga naar en vervolgens TM Configuration.
Zoek aan de hand van het Excel bestand de betreffende voorstelling. Open deze voorstelling door dubbel te klikken op de naam.

Ga naar het tabblad Extra evenement velden.  Kopieer en plak nu het Podiumkunstnummer in het veld Koppeling Podiumkunst.info.
Sla de voorstelling op door op ‘Bewaar en sluit’ te klikken. De voorstelling is nu gekoppeld!