Gegevens en wijzigingen van voorstellingen in Ticketmatic worden dagelijks om 21.00 uur verzonden naar Podiumkunst.info. Om dit goed te laten werken, dient u in Ticketmatic het unieke Podiumkunstnummer in te voeren. Dit nummer is het unieke ID van een voorstelling en wordt gecreëerd wanneer de aanbieder haar voorstellingen invoert in Podiumkunst.info. Het Podiumkunstnummer kunt u ophalen uit Podiumkunst.info. Wij leggen nu uit hoe u dit doet. Daarna zullen wij uitleggen hoe u dit nummer invoert in Ticketmatic.

Open het Podiumkunst.info dashboard. Klik rechtsboven de naam van uw theater aan. Een keuzemenu verschijnt. Selecteer de optie ‘kaartstanden bijwerken’.

Onderaan het scherm bevindt zich de optie ‘Podiumkunst ID’s van voorstellingen downloaden voor Ticketmatic of Aura ticketingsystemen’. Selecteer ‘Excelbestand downloaden’.

Nu kunt u het Excelbestand openen. U ziet een aantal gegevens waaraan u de unieke voorstelling kunt herkennen zoals de datum en de naam van de voorstelling. Ook vindt u hier het unieke Podiumkunstnummer, onder ‘Podiumkunst ID’.

Houd u deze gegevens bij de hand. Start nu Ticketmatic. Selecteer in de keuzebalk Ga naar en vervolgens TM Confirguration.

Zoek de betreffende voorstelling, aan de hand van het Excelbestand. Open deze voorstelling door dubbel te klikken op de naam.

Ga naar het tabblad Extra evenement velden.

Kopieer en plak nu het Podiumkunstnummer in het veld Koppeling Podiumkunst.info (zie afbeelding 15).

Sla de voorstelling op door op ‘bewaar en sluit’ te klikken. De voorstelling is nu gekoppeld!