Door de koppeling met LVP is het zeker dat producenten, impresariaten en theaters dezelfde verkoopinformatie hebben. Titel, uitvoerende, datum en tijdstip van de voorstelling liggen vast. Verkoopcijfers worden dagelijks volledig geautomatiseerd naar Podiumkunst.info gestuurd. Uiteindelijk weten producenten en impresariaten met één druk op de knop gedetailleerd hoe de verkoop van de voorstellingen in hun portefeuille verloopt. In het land, per regio en per theater. De wederverkopers leveren zelf verkoopcijfers aan bij Podiumkunst.info. De verkoop via wederverkopers wordt door Podiumkunst.info geëlimineerd. Daarom is via Podiumkunst.info de actuele en exacte informatie beschikbaar over de gehele kaartverkoop. LVP stuurt per voorstelling cumulatieve verkoopcijfers naar Podiumkunst.info. Podiumkunst.info berekent op basis van eerder gestuurde verkoopcijfers de verkoop over de tussenliggende periode. In beginsel is dat de verkoop van de voorgaande dag.

Gegevens en wijzigingen in Tickets.com worden dagelijks verzonden naar Podiumkunst.info. Hiervoor moet u alleen nog het podiumkunstnummer ophalen uit Podiumkunst.info. Dit nummer is het unieke ID van een voorstelling en wordt gecreëerd wanneer de aanbieder haar voorstellingen invoert in Podiumkunst.info (stap 2).

Het koppelen van het podiumkunstnummer met uw voorstellingen in LVP werkt als volgt. U opent allereerst het TRS – Security dashboard. Rechtsboven is er een nieuw tabblad gecreëerd: API. Hier klikt u op. Onderstaand scherm verschijnt.

U dient nu eenmalig in te loggen. U vult achter API user het e-mailadres van de beheerder van Podiumkunst.info in, achter API Wachtwoord het wachtwoord van de beheerder van Podiumkunst.info. U klikt op inloggen.

Vervolgens opent u TRS – Plan.

U selecteert een voorstelling die u wilt koppelen in de lijst. Links in het dashboard klikt u op Koppelen (zie afbeelding 18). Er verschijnt een nieuw scherm waarin één of meerdere voorstellingen staan weergeven. U kunt de juiste voorstelling selecteren aan de hand van de aanvangstijd. U drukt vervolgens op OK. De koppeling is voltooid.

U kunt in het dashboard van LVP niet zien welke voorstellingen er gekoppeld kunnen worden, oftewel welke voorstellingen er in Podiumkunst.info zijn opgenomen. Om hier een overzicht van te krijgen gaat u naar het dashboard van Podiumkunst.info. Onder “Productieoverzicht” ziet u alle toegevoegde producties vermeld staan. Deze lijst kunt u eventueel importeren, door onderaan de lijst de optie “Exporteer overzicht als PDF” of “Exporteer overzicht als CSV” aan te klikken.