2.3.5.1 Inleiding

Door de koppeling met TRS van LVP Reserveringssystemen is het zeker dat producenten, impresariaten en theaters dezelfde verkoopinformatie hebben. Titel, uitvoerende, datum en tijdstip van de voorstelling liggen vast. Verkoopcijfers worden dagelijks volledig geautomatiseerd naar Podiumkunst.info gestuurd. Uiteindelijk weten producenten en impresariaten met één druk op de knop gedetailleerd hoe de verkoop van de voorstellingen in hun portefeuille verloopt. In het land, per regio en per theater. Via Podiumkunst.info is de actuele en exacte informatie beschikbaar over de gehele kaartverkoop.

TRS stuurt per voorstelling cumulatieve verkoopcijfers naar Podiumkunst.info. In PKI zijn de standen die in het dashboard te zien zijn, de totaalstanden (= cumulatief).  


2.3.5.2 Kenmerken van de koppeling tussen TRS en Podiumkunst.info

De koppeling vindt plaats tussen het TRS voorstellingsnummer en het Podiumkunstnummer uit Podiumkunst.info. Dit Podiumkunstnummer is het unieke ID van een voorstelling en wordt gecreëerd wanneer de aanbieder voorstellingen invoert in Podiumkunst.info.

1) Gegevens en wijzigingen in TRS worden iedere 5 minuten verzonden naar Podiumkunst.info.

2) Voorstellingen uit Podiumkunst.info worden automatisch ingelezen in TRS. Bij het koppelen van voorstellingen wordt binnen TRS een lijst getoond van alle beschikbare (nog ongekoppelde) voorstellingen uit Podiumkunst.info waaruit u kunt kiezen. Hierbij wordt automatisch gefilterd op de juiste datum, zodat u direct de juiste voorstellingen ziet en het koppelen heel eenvoudig verloopt. Voordeel hiervan is dat u niet handmatig de nummers van de Podiumkunst.info voorstellingen over hoeft te nemen.


2.3.5.3 Het koppelen van voorstellingen uit TRS en Podiumkunst.info

Het koppelen van het Podiumkunstnummer met uw voorstellingen in LVP werkt als volgt.

1) U gaat in TRS-Plan naar Ticketing - Activiteiten.

 2) Hier kiest u de gewenste activiteit (voorstelling) en kiest in het menu links bij Podiumkunst.info voor “Koppelen”:

3) Er verschijnt een scherm waarin één of meerdere voorstellingen uit Podiumkunst.info staan weergeven. U kunt de juiste voorstelling selecteren aan de hand van de aanvangstijd. U geeft vervolgens “OK” en de koppeling is voltooid.


NB1: In de kolom PKI ziet u direct welke voorstellingen reeds gekoppeld zijn.

NB2: Bij het koppelen ziet u binnen TRS direct een overzicht van de beschikbare voorstellingen in Podiumkunst.info die gekoppeld kunnen worden (oftewel welke in Podiumkunst.info zijn opgenomen). U kunt dit overzicht ook terugvinden in het dashboard van Podiumkunst.info onder “Productieoverzicht”.