Regelmatig krijgen we meldingen van gebruikers, dat ze niet kunnen inloggen op Podiumkunst.info. Op deze pagina behandelen we de meest voorkomende situaties en de bijbehorende oplossingen. Dit is tevens voor uzelf een checklist om na te gaan waarom u niet in kunt loggen.

Eerst even alle stappen voor normaal inloggen op een rijtje:

Zit u op de juiste pagina?

Inloggen kan op pagina https://applicatie.podiumkunst.info/login. Deze pagina is ook bereikbaar via de knop Inloggen op onze website.

Als u een bookmark (bladwijzer, favorieten) heeft gemaakt, terwijl u al was ingelogd, zult u na het inloggen altijd direct worden doorverwezen naar de pagina waarop u was toen u de bookmark maakte. Als de pagina van toen niet meer bestaat, verschijnt er een foutmelding. In deze foutmelding staat een link naar de homepage. Deze kunt u gebruiken om verder te gaan.

Heeft u een account?

U kunt inloggen met de combinatie Gebruikersnaam en Wachtwoord. Bij aanmelding van uw organisatie maken wij een account aan voor de beheerder. Deze beheerder maakt eventueel accounts aan voor collega's.

Als u niet eerder in onze applicatie heeft gewerkt, kunt u bij de beheerder navragen of er wel een account voor u bestaat.

Klopt het wachtwoord?

Bij het invullen van het wachtwoord verschijnen alleen stippen in beeld. Het is dus niet mogelijk om te zien wat er precies is ingetypt. Het kan zijn, dat er een spelfout in het wachtwoord zit of dat de Caps Lock aan staat, waardoor hoofdletters en gewone letters worden omgedraaid. Het is wél mogelijk om het wachtwoord eerst ergens anders in te typen en dan te kopiëren. Plak het wachtwoord dan in het inlogscherm in het juiste veld.

Als uw wachtwoord onlangs is gewijzigd, en u heeft uw internetbrowser zodanig ingesteld, dat die automatisch al uw wachtwoorden onthoudt, dan kan het zijn, dat uw oude wachtwoord nog steeds wordt ingevuld. Wis in dat geval de geschiedenis in uw browser.

Wachtwoord vergeten?

Weet u het wachtwoord niet meer, dan heeft u een nieuw wachtwoord nodig. Het is niet mogelijk om het oude wachtwoord te achterhalen.

Is uw gebruikersnaam een bestaand e-mailadres, dan kunt u gebruik maken van de link Wachtwoord vergeten? en middels een klik op deze link doorgaan naar een ander scherm. Vul hier uw gebruikersnaam in en klik op de knop Wachtwoord opnieuw instellen. U krijgt een nieuw wachtwoord toegezonden via e-mail.

Bestaat het e-mailadres van uw gebruikersnaam niet, dan kunt u deze functie helaas niet gebruiken. Vraag dan een collega met beheerdersrechten om in menu Gebruikers een nieuw wachtwoord voor u in te stellen.

Werkt u met meerdere mensen op één account?

In dat geval kan het zo zijn, dat jullie tegelijkertijd in het systeem proberen te werken. Als uw collega al is ingelogd, kunt u niet tegelijk ook op dit account gaan werken. Het is dan het handigst als de beheerder een eigen account voor u aanmaakt. Dan hoeft u niet op elkaar te wachten.

Gekke melding in inlogscherm?

Soms zijn alle bovenstaande situaties allemaal niet van toepassing, maar wordt u toch niet ingelogd. Na het invoeren van gebruikersnaam en wachtwoord krijgt u opnieuw het inlogscherm in beeld met een extra regel tekst boven het veld Gebruikersnaam. Ververs dan even de pagina en log opnieuw in.

Inlogscherm blijft in beeld na inloggen

Als u te lang geen actie onderneemt binnen de applicatie, wordt u automatisch uitgelogd. Bij de eerstvolgende poging om een nieuwe pagina te bekijken, komt u in het inlogscherm terecht. Het komt in deze situatie vaak voor, dat u na het inloggen op de inlogpagina blijft. Rechtsboven in beeld verandert de inlog-knop echter naar een knop met uw gebruikersnaam. Klik hierop om via het menu verder te gaan naar de applicatie.