Het theater meldt telefonisch andere standen dan in PKI staan.


Om het verschil te verklaren zijn er een aantal vragen, die we eerst zullen moeten beantwoorden. 

  • Welke cijfers heeft u doorgekregen van het theater? De cijfers in Podiumkunst.info geven de standen exclusief wederverkoop (bijvoorbeeld door De Nationale Theaterkassa) en exclusief reserveringen en blokkades. Zeker in een vroeg stadium van de kaartverkoop kan er een groot verschil ontstaan als deze reserveringen wel worden meegeteld.
  • Als voor beide standen dezelfde definitie wordt aangehouden en er is nog steeds een verschil, dan is het belangrijk om te kijken of het verschil groot is. Bij een verschil van minder dan 10 kaarten voor een specifieke voorstelling, is het verschil al gauw te verklaren door de koppeling tussen Podiumkunst.info en de verschillende kaartverkoopsystemen. In feite loopt de database in de meeste gevallen 1 dag achter op de realtime verkochte standen. Dit komt omdat de standen vaak ’s nachts naar onze database worden verzonden door het kaartverkoopsysteem. Noteer de stand in PKI en de stand gemeld door het theater en kijk een dag later of de stand in PKI overeenkomt met de stand een dag eerder gemeld door het theater.
  • Een aantal theaters voeren de kaartstanden handmatig in, omdat zij geen geautomatiseerde koppeling hebben met PKI.  Dat gebeurt op onregelmatige tijden, waardoor de standen niet altijd actueel zijn. Het gaat dan om de volgende theaters: Theater Calypso, Theater De Bond, Hof 88 en het universiteitstheater van de Universiteit Twente. 

Is het verschil groter dan een klein verschil of is het met bovenstaande uitleg nog steeds niet verklaard, neem dan contact op via support@podiumkunst.info en vermeld in uw bericht om welke voorstelling(en) het gaat en welke cijfers volgens het theater de juiste zijn. Dan gaan wij op onderzoek uit om het verschil te kunnen verklaren.