Als u als impresariaat met een geautomatiseerde koppeling tussen het boekingssysteem en Podiumkunst.info werkt, dan gaat dit via een API-verbinding (Application Programming Interface). Kort samengevat zorgt dit er voor dat twee softwaresystemen met elkaar kunnen 'communiceren'. Elke xx uur (ligt er aan hoe het ingesteld is) vindt een geautomatiseerde synchronisatie plaats tussen het boekingssysteem en dat van PKI. Als u zowel met een API-verbinding werkt als direct in de interface van PKI, krijgt de applicatie informatie vanuit twee verschillende kanalen. Dat kan een storing geven en incorrecte data veroorzaken. Ook is het heel waarschijnlijk dat handmatige aanpassingen overschreven worden door de synchronisatie via de API. Daarom raden wij u aan om, als u met een geautomatiseerde koppeling werkt, alle gegevens in uw boekingssysteem in te voeren. De gegevens worden dan vanzelf doorgezet naar PKI. Dat geldt alleen voor gegevens die gedefinieerd zijn in de koppeling, dus voor gegevens die niet automatisch gesynchroniseerd worden, zult u deze wel direct in PKI moeten  aanpassen indien nodig.

Let op: als u een voorstelling verwijdert uit uw boekingssysteem, wordt deze NIET automatisch verwijderd uit Podiumkunst.info. We raden u aan om de voorstelling te annuleren in plaats van te verwijderen. Als een annulering niet automatisch doorgezet wordt via de koppeling, dan kunt u bij support@podiumkunst.info een verzoek doen om de voorstelling te annuleren of verwijderen als dat nodig is.