Als je bij meerdere organisaties werkt die zijn aangesloten bij DIP is het nu lastig schakelen tussen beide partijen. Stel je voor dat je bijvoorbeeld bij een theater en een producent werkt, dan moet je binnen Podiumkunst.info uitloggen om te wisselen van organisatie, omdat er bij ieder account een uniek e-mailadres gekoppeld moet zijn aan het account. In de nieuwe DIP-applicatie kan het e-mailadres van een gebruiker gekoppeld worden aan meerdere accounts. Zo kun je op ‘wissel rol’ klikken om te wisselen tussen de organisaties waar je werkt. Dit doe je door rechts bovenin op je eigen naam te klikken.