Om links het menu te openen druk je op de gele cirkel met de drie streepjes. Er opent zich een menu waarin ‘beheer’ staat. Door op het pijltje naar beneden te drukken naast het woord ‘beheer’ verschijnt er een dropdown menu. Hierin kun je op ‘gebruikers’ klikken. Hier zie je een overzicht met alle gebruikers met daarnaast het gekoppeld e-mailadres, de gebruikersrol en of en gebruiker beheerder is of niet. Toelichting soorten rollen:

1. Lege rol: iedere gebruiker die is overgezet van PKI naar de DIP-applicatie moet door de beheerder een nieuwe rol krijgen. De lege rol is de rol die de gebruiker heeft als er nog geen beheerders of gebruikers rol is aangewezen.

2. Theater externe API: Dit is de koppeling die jullie hebben met DIP. Verder wordt dit account niet gebruikt door een persoon.

3. Beheerder theateraccount: Wanneer je een beheerder bent, heb je alle rechten. Beheerders kunnen o.a. bepalen welke rechten theater gebruikers krijgen. Wanneer je geen beheerders rechten meer wil hebben, moet dit gedaan worden door een medewerker van DIP.

4. Theatergebruiker: Dit account heb je als je geen beheerder bent, maar wel een gebruiker. Als beheerder selecteer je in de matrix welke rechten de gebruiker mag hebben binnen jouw organisatie. De matrix werkt als volgt:

Inzage: geeft recht tot het inzien van de module

Beheer: geeft recht tot het aanmaken en/of aanpassen van gegevens

Accorderen: geeft recht tot het goedkeuren of afwijzen van facetten binnen de module

Bij het selecteren van de gebruikersrechten kan je ook alvast selecteren welke rechten je wil geven wanneer de applicaties PubliekNL en Podiumkunst.info compleet zijn samengevoegd in de DIP-applicatie. Momenteel zie je dus alleen nog maar het dashboard, de verkoopmonitor en de beheer module. In een later stadium komen hier de andere opties bij binnen de applicatie.

Ben je opzoek naar een specifieke gebruiker? In de zoekbalk kun je snel zoeken door op naam of e-mailadres te zoeken. Als je beheerder bent of als gebruiker rechten hebt om een nieuwe gebruiker aan te maken, kun je dit doen door rechtsboven te klikken op de blauwe knop ‘aanmaken nieuwe gebruiker’.

Let op! Een nieuwe gebruiker dient aangemaakt te worden in de DIP-applicatie en Podiumkunst.info. De gebruikers worden niet gesynchroniseerd tussen de twee platformen.