Om links het menu te openen druk je op de gele cirkel met de drie streepjes. Er opent zich een menu waarin ‘beheer’ staat. Door op het pijltje naar beneden te drukken naast het woord ‘beheer’ verschijnt er een dropdown menu. Hierin kun je op ‘gebruikers’ klikken. Hier zie je een overzicht met alle gebruikers met daarnaast het gekoppeld e-mailadres, de gebruikersrol en of en gebruiker beheerder is of niet. Toelichting soorten rollen:

1. Lege rol: iedere gebruiker die is overgezet van PKI naar de DIP-applicatie moet door de beheerder een nieuwe rol krijgen. De lege rol is de rol die de gebruiker heeft als er nog geen beheerders of gebruikers rol is aangewezen.

2. Theater externe API: Dit is de koppeling die jullie hebben met DIP. Verder wordt dit account niet gebruikt door een persoon.

3. Beheerder theateraccount: Wanneer je een beheerder bent, heb je alle rechten. Beheerders kunnen o.a. bepalen welke rechten theater gebruikers krijgen.

4. Theatergebruiker met verkoopmonitor: Dit account heb je als je geen beheerder bent, maar wel een gebruiker. Met deze rol heeft de gebruiker toegang tot het bekijken van de Verkoopmonitor en het maken van exports.

5. Theatergebruiker zonder verkoopmonitor: Dit account heb je als je geen beheerder bent, maar wel een gebruiker. Met deze rol heeft de gebruiker geen toegang tot de Verkoopmonitor.

De rollen worden later nogmaals aangepast om te passen bij de volgende fases waarin er meer zichtbaar zal zijn in de DIP-applicatie. Hier zal op later termijn nog contact over op worden genomen met de beheerder van organisatie account.

Ben je opzoek naar een specifieke gebruiker? In de zoekbalk kun je snel zoeken door op naam of e-mailadres te zoeken. Als je beheerder bent of als gebruiker rechten hebt om een nieuwe gebruiker aan te maken, kun je dit doen door rechtsboven te klikken op de blauwe knop ‘aanmaken nieuwe gebruiker’.

Let op! Een nieuwe gebruiker dient aangemaakt te worden in de DIP-applicatie en Podiumkunst.info. De gebruikers worden niet gesynchroniseerd tussen de twee platformen.