Lukt het niet om in te loggen op Podiumkunst.info? Met behulp van deze checklist lukt het misschien wel!

Eerst even alle stappen voor normaal inloggen op een rijtje:

Zit je op de juiste pagina?

Inloggen kan op de pagina: https://applicatie.podiumkunst.info/login. Deze pagina is ook bereikbaar via de knop Inloggen op onze website.

Als je een bookmark (bladwijzer, favorieten) hebt gemaakt terwijl je al was ingelogd, zul je na het inloggen altijd direct worden doorverwezen naar de pagina waarop je was toen je de bookmark maakte. Als de pagina van toen niet meer bestaat, verschijnt er een foutmelding. In deze foutmelding staat een link naar de homepage. Deze kun je gebruiken om verder te gaan.

Heb je een account?

Je kunt inloggen met de combinatie Gebruikersnaam en Wachtwoord. Bij aanmelding van jouw organisatie maken wij een account aan voor de beheerder. Deze beheerder maakt eventueel accounts aan voor collega's.

Als je niet eerder in onze applicatie hebt gewerkt, kun je bij de beheerder navragen of er al een account voor je bestaat.

Let op! Wanneer je als beheerder een account aanmaakt, moet je dit doen op Podiumkunst.info en op de DIP-applicatie. Vanaf de livegang worden nieuwe gebruikers niet meer gesynchroniseerd.

Klopt het wachtwoord?

Bij het invullen van het wachtwoord verschijnen alleen stippen in beeld. Het is dus niet mogelijk om te zien wat er precies is ingetypt. Het kan zijn, dat er een spelfout in het wachtwoord zit of dat de Caps Lock aan staat, waardoor hoofdletters en gewone letters worden omgedraaid. Het is wél mogelijk om het wachtwoord eerst ergens anders in te typen en dan te kopiëren. Plak het wachtwoord dan in het inlogscherm in het juiste veld.

Als je wachtwoord onlangs is gewijzigd en je hebt je wachtwoord bewaard op je browser, dan kan het zijn dat je oude wachtwoord nog steeds wordt ingevuld. Wis in dat geval de geschiedenis in je browser.

Wachtwoord vergeten?

Is je gebruikersnaam een bestaand e-mailadres, dan kun je gebruik maken van de link Wachtwoord vergeten? Vul hier jouw gebruikersnaam in en klik op de knop Wachtwoord opnieuw instellen.

Bestaat het e-mailadres van jouw gebruikersnaam niet, dan kun je deze functie helaas niet gebruiken. Vraag dan een collega met beheerdersrechten om in het menu Gebruikers een nieuw e-mailadres voor je in te stellen.

Werk je met meerdere mensen op één account?

In dat geval kan het zo zijn, dat jullie tegelijkertijd in het systeem proberen te werken. Als jouw collega al is ingelogd, kun je niet tegelijk ook op dit account werken. Het is dan het handigst als de beheerder een eigen account voor je aanmaakt.

Vreemde melding in inlogscherm?

Soms zijn alle bovenstaande situaties allemaal niet van toepassing, maar word je toch niet ingelogd. Na het invoeren van gebruikersnaam en wachtwoord krijg je opnieuw het inlogscherm in beeld met een extra regel tekst boven het veld Gebruikersnaam. Ververs dan even de pagina en log opnieuw in.

Inlogscherm blijft in beeld na inloggen

Als je te lang geen actie onderneemt binnen de applicatie, word je automatisch uitgelogd. Bij de eerstvolgende poging om een nieuwe pagina te bekijken, kom je in het inlogscherm terecht. Het komt in deze situatie vaak voor, dat je na het inloggen op de inlogpagina blijft. Rechtsboven in beeld verandert de inlog-knop echter naar een knop met je gebruikersnaam. Klik hierop om via het menu verder te gaan naar de applicatie.