Waarom raadt DIP mij af om direct in de applicatie te werken?

Gewijzigd op Sun, 21 May 2023 om 10:42 PM

Werk je als impresariaat met een geautomatiseerde koppeling tussen het boekingssysteem en DIP? Dan gaat dit via een API-verbinding (Application Programming Interface). Kort samengevat zorgt deze API ervoor dat twee softwaresystemen met elkaar kunnen 'communiceren'. Elke xx uur (afhankelijk van de instellingen) vindt een geautomatiseerde synchronisatie plaats tussen het boekingssysteem en dat van DIP.

Werk je zowel met een API-verbinding als direct in de interface van DIP? Dan krijgt de applicatie informatie vanuit twee verschillende kanalen. Dit kan een storing geven en/of foute data veroorzaken. Ook is het heel waarschijnlijk dat handmatige aanpassingen overschreven worden door de synchronisatie via de API. Daarom raden wij je aan om alle gegevens in te voeren in je boekingssysteem - als je met een geautomatiseerde koppeling werkt. Deze gegevens worden dan automatisch doorgezet naar DIP. Dat geldt alleen voor gegevens die gedefinieerd zijn in de koppeling. Gegevens die niet automatisch gesynchroniseerd worden, moet je waar nodig wel direct aanpassen in DIP.

Let op: als je een voorstelling verwijdert uit je boekingssysteem, wordt deze NIET automatisch verwijderd uit DIP. We vragen je om de status van de voorstelling aan te passen naar geannuleerd in plaats van te verwijderen. Wordt een annulering niet automatisch doorgezet via de koppeling? Vraag dan via support@dip.nl om de voorstelling te annuleren of verwijderen. Dit doen we alleen als er geen financiële afspraak aan de voorstelling verbonden is én er nog geen standen geregistreerd zijn.