Als je als impresariaat met een geautomatiseerde koppeling tussen het boekingssysteem en Podiumkunst.info werkt, dan gaat dit via een API-verbinding (Application Programming Interface). Kort samengevat zorgt dit er voor dat twee softwaresystemen met elkaar kunnen 'communiceren'. Elke xx uur (ligt er aan hoe het ingesteld is) vindt een geautomatiseerde synchronisatie plaats tussen het boekingssysteem en dat van PKI. Als je zowel met een API-verbinding werkt als direct in de interface van PKI, krijgt de applicatie informatie vanuit twee verschillende kanalen. Dat kan een storing geven en incorrecte data veroorzaken. Ook is het heel waarschijnlijk dat handmatige aanpassingen overschreven worden door de synchronisatie via de API. Daarom raden wij je aan om, als je met een geautomatiseerde koppeling werkt, alle gegevens in uw boekingssysteem in te voeren. De gegevens worden dan vanzelf doorgezet naar PKI. Dat geldt alleen voor gegevens die gedefinieerd zijn in de koppeling, dus voor gegevens die niet automatisch gesynchroniseerd worden, zal je deze wel direct in PKI moeten aanpassen indien nodig.

Let op: als je een voorstelling verwijdert uit je boekingssysteem, wordt deze NIET automatisch verwijderd uit Podiumkunst.info. We raden je aan om de voorstelling te annuleren in plaats van te verwijderen. Als een annulering niet automatisch doorgezet wordt via de koppeling, dan kan je bij support@podiumkunst.info een verzoek doen om de voorstelling te annuleren of verwijderen als dat nodig is. Dat doen wij alleen als er geen financiƫle afspraak verbonden is aan de voorstelling en als er nog geen stand geregistreerd is.