Voorstellingen koppelen of kaartstanden bijwerken

Gewijzigd op Sun, 21 May 2023 om 11:06 AM

Hoe koppel ik een voorstelling?

Ook als het ticketingsysteem een API-koppeling heeft met DIP, moeten de voorstellingen nog worden gekoppeld. Beheerders ontvangen wekelijks een e-mail met de te koppelen voorstellingen. Het koppelen werkt per kaartverkoopsysteem verschillend. Bekijk een uitleg per ticketingsysteem.

Hoe werk ik mijn kaartstanden handmatig bij?

Het komt voor dat er (nog) geen API-koppeling mogelijk is met het ticketingsysteem. In dat geval kunnen de kaartstanden handmatig ingevoerd worden. Navigeer dan naar ‘beheer’ > ‘kaartstanden bijwerken’. Hier download je een Excel-bestand. Hierin staan de huidige voorstellingen met de kaartverkoopstanden. Dit bestand kun je vervolgens aanpassen en daarna weer uploaden. Zo overschrijf je de oude verkoopstanden met de nieuwe.

Let op: Heeft je theater toch een automatische koppeling? Dan krijg je een melding dat handmatig invullen niet mogelijk is.