Voorstellingen koppelen in Ticketmatic

Gewijzigd op Wed, 17 Jan 2024 om 03:33 PM

Verwerking van data

Gegevens en wijzigingen van voorstellingen in Ticketmatic worden dagelijks om 01.00 uur (afhankelijk van de instelling voor uw theater) verzonden naar het DIP-platform en verwerkt. Alle standen die je ziet in het dashboard totaalstanden (= cumulatief).

• Kaartstanden worden aangeleverd in de vier categorieën die we tonen in de applicatie. Categorie VIP wordt verwerkt als overig.
  • Recette voor deze kaarten wordt verwerkt als volgt:
    • exclusief de waarde van alle gereserveerde kaarten
    • inclusief alle toeslagen
  • Reserveringen werken als volgt: als er binnen een order een verschil bestaat tussen de totale waarde van de kaartjes en het totaalbedrag van de betalingen, dan gelden alle kaarten als gereserveerd. Dit werkt goed als na afloop van een voorstelling alle niet opgehaalde kaarten weer vrijgegeven worden. DIP toont het aantal en de waarde van de kaarten met status Gereserveerd, zoals die geregistreerd zijn binnen Ticketmatic.
  • Harde blokkades worden van de standaardcapaciteit van de zaal afgetrokken. Beide waarden worden dagelijks door Ticketmatic aangeleverd. Op basis hiervan wordt de actuele zaalcapaciteit getoond in DIP. Let op: je kan niet meer de rangsjablonen gebruiken om de zaalcapaciteit aan te passen.
  • Zachte blokkades worden getoond als Geblokkeerd.

Koppelen van voorstellingen

Het DIP-id of Podiumkunstnummer opzoeken

Om de koppeling goed te laten werken, voer je in Ticketmatic het unieke DIP-id of Podiumkunstnummer in. Dit nummer is het unieke ID van een voorstelling en wordt aangemaakt wanneer de aanbieder haar voorstellingen invoert in DIP.  Het samengestelde nummer vind je terug in de verkoopmonitor onder een voorstelling.

Je voegt de nummers bij elkaar met een | symbool ertussen. Bovenstaand voorbeeld wordt dus:

NL-22-1344-14000|673280

Zodra jouw theater geactiveerd is, ontvang je van ons wekelijks een bericht met alle DIP-id's of Podiumkunstnummers die klaar staan om gekoppeld te worden.

Houd deze gegevens bij de hand.

Het Podiumkunstnummer invoeren in Ticketmatic

Start Ticketmatic. Ga naar het evenementenscherm, en zoek het juiste evenement op.

In het details venster van het evenement vind je onder basisgegevens het veld met het label DIP Verkoopmonitor ID. Kopieer en plak nu het Podiumkunstnummer in dit veld, en sla vervolgens de wijziging op. De koppeling is hiermee gereed.

Zie je nog geen veld met DIP Verkoopmonitor ID?

Dit is een custom veld dat in Ticketmatic aangemaakt moet worden. Het is heel belangrijk om de juiste sleutel (key) te gebruiken. Wij halen namelijk het veld c-pkiid uit de Ticketmatic database, noem je het veld anders dan kunnen we geen gegevens ophalen. De display naam mag je zelf bepalen.

Als je niet weet hoe je custom velden moet aanmaken, raadpleeg dan Ticketmatic support.